Led verlichting

Led verlichting is natuurlijk sterk in opmars. Toch is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het toepassen van led lampen. De ervaringen zijn zowel positief maar ook negatief te noemen.

Veel fabrikanten bieden producten aan die volgens hun opgave “één op één” kunnen worden toegepast. Veel van deze led producten gebruiken dan wel minder energie maar geven dan ook beduidend minder licht. Ook de levensduur wordt vaak sterk overdreven.

Controleer belangrijke gegevens

Controleer de opgenomen vermogen van de led lamp en bekijk ook de lichtopbrengst en vergelijk deze met de gegevens van de huidige lamp die gebruikt wordt. Als u in staat bent meet dan ook de gegevens, of vraag een extern bedrijf dit te doen. Maar vraag ook naar meerdere referenties en controleer deze gegevens.

Wij adviseren u een proefopstelling te doen in een bepaalde bedrijfsruimte.

Maar let op bij deze actie. Meet vooraf de lichtsterkte met nieuwe TL lampen en vergelijk deze gegevens met de lichtopbrengst van de nieuwe led lampen. Dan pas kunt u een goed vergelijk maken. Controleer ook de garantie termijn maar bovenal de herkomst van de leverancier. Vaak zijn dit fabrikanten / leveranciers die na verloop van tijd niet meer aanspreekbaar zijn. De markt wordt overspoeld met aanbieders die trots vertellen dat zij samen met een Chinese fabriek een lampen hebben ontwikkeld of mensen in dienst hebben die in het verleden bij Philips op de led research en development afdeling hebben gewerkt. Laat u dus niet zomaar iets wijs maken.

Uiteraard zijn er ook positieve ervaringen met led lampen.

Led meten is weten test

Wilt u ledlampen toepassen binnen uw bedrijf:. Een test opstelling is dan een goed plan.

Bel ons om de mogelijkheden te bespreken voor een led test opstelling.